materialen

Infomatie over natuurlijke materialen balkonschermen.

Balkonscherm van wilgentenen:

De voor onze balkonschermen gebruikte wilgentenen groeien op europese (EU) plantages.
Na het oogsten worden de wilgentenen verwerkt tot  wilgenrollen.
Wanneer de wilgentenen drogen krijgen ze hun karateristieke bruin-rode kleur en worden ze harder en duurzamer.

Wilgenrollen worden machinaal verbonden met verzinkt ijzerdraad. De afstand tussen de ijzerdraden is slechts 10 cm, daardoor ontstaat een stevig product.

Wilgenmatten zijn ideaal als natuurlijke afscheiding van uw balkon.

Voor de levensduur van wilgentenen producten is het volgende van belang:
Hoe droger de wilgentenen blijven, hoe langer de levensduur.
Het verdiend de voorkeur om de wilgenschermen en wilgenmatten niet direct op de grond te plaatsten. Wilgenmatten die direct op de grond staan
drogen niet goed waardoor de levensduur negatief beinvloed wordt.
De levensduur van wilgenrollen /matten is ook afhankelijk van de constructie en bevestiging.

Er moet altijd voor gezorgd worden dat de wilgenrol /mat stevig wordt bevestigd en dat deze niet kan bewegen (slaan) in de wind. Hierdoor kan schade aan de rol ontstaan.
De normale levensduur van wilgenrollen is ca. 8-10 jaar.
Onze wilgentenen balkonschermen een prachtig en duurzaam europees product waar u jaren plezier aan zal beleven.


Balkonscherm van riet:

Riet wordt al sinds mensenheugenis over de hele wereld gebruikt voor diverse toepassingen waarvan dakbedekking natuurlijk de bekendste is.

De voor onze balkonschermen gebruikte rietstengels groeien op europese (EU) plantages. Na het oogsten word het riet verwerkt tot rietmatten.
De stengels worden machinaal verbonden met verzinkt ijzerdraad. De afstand tussen de ijzerdraden is slechts 10 cm, daardoor ontstaat een stevig product.

Rietmatten zijn ideaal als natuurlijke afscheidingvan uw balkon. De levensduur van wilgenrollen /matten is sterk van de constructie en bevestiging.
Er moet altijd voor gezorgd worden dat de rietrol /mat stevig wordt bevestigd en dat deze niet kan bewegen (slaan) in de wind. Hierdoor kan schade aan de rol ontstaan.
De normale levensduur van rieten balkonschermen is ca. 4-6 jaar.Onze rietrollen zijn een prachtig en duurzaam europees product waar u jaren plezier aan zal beleven.

Balkonscherm van boomschors:

Deze balkonschermen worden gemaakt uit de bast van de Chinese Dolkspar. De bast wordt gesneden in stroken van 4 cm. De stroken bast worden geweven tot matten met ijzerdraad .

Ideaal te gebruiken als duurzame balkonafscheiding

De levensduur van balkonschermen van boomschors is afhankelijk van de constructie en bevestiging. Er moet altijd voor gezorgd worden dat de mat niet kan bewegen /slaan in de wind.
Daardoor kan er de rol beschadigen.

Boomschorsmatten dienen bij voorkeur een eindje boven de grond geplaatst te worden.

Balkonscherm van bamboe:

Bamboe is één van de snelst groeiende planten ter wereld, Bamboe kan binnen één seizoen al tot volle wasdom komen.

Dit geeft Bamboe dan ook zijn zéér duurzame en ecologische karakter. Onze balkonschermen van bamboe zijn gemaakt van hoogwaardige bamboestengels.
Deze matten zijn een natuurproduct en dus onbehandeld. Dicht op elkaar geweven (elke stengel afzonderlijk) met gegalvaniseerd ijzerdraad .
Onderlinge tussenafstand van de ijzerdraden is 10 cm. Deze mat is direct gemakkelijk te bevestigen op uw balkonreling d.m.v. trekbandjes
De bamboe balkonschermen zijn eenvoudig zelf op maat te maken, zowel in de hoogte als in de breedte.
De mat kunt u op de gewenste hoogte afknippen met een snoeischaar . De breedte kunt u aanpassen door het ijzerdraad op de gewenste breedte af te knippen met een nijptang.

Balkonscherm van heide:

Heide is een zeer sterke grondstof welke ideaal is voor de productie van mooie duurzame erfafscheidingen. De voor onze balkonschermen gebruikte heide groeit op plantages.
Na het oogsten word de heide verwerkt tot heidematten. De heide wordt machinaal gebonden met verzinkt ijzerdraad.
De afstand tussen de ijzerdraden is slechts 10 cm, daardoor ontstaat een stevig product. Heidematten zijn tevens zeer geschikt om te laten begroeien met klimplanten voor nog
meer privacy en duurzaamheid
Heidematten zijn ideaal als natuurlijke balkonafscheiding
Heidematten zijn perfect tegen uw balkonreling te monteren en geven, ondanks het wat transparante karakter, een gevoel van beschutting.  
De heidematten zijn eenvoudig in hoogte en breedte aan te passen.

De levensduur van balkonschermen van heide is sterk van de constructie en bevestiging. Er moet altijd voor gezorgd worden dat de heidemat / rol stevig wordt bevestigd en dat deze niet kan bewegen (slaan) in de wind.
Hierdoor kan schade aan de rol ontstaan. De normale levensduur van heide balkonschermen is ca. 8-10 jaar.

Weergave
Balkonscherm riet

Balkonscherm riet

110cm x 600cm

€ 34.95